Horse Safaris

Vill du som ryttare förverkliga en dröm om att rida bland vilda djur i Afrika? Country Roads erbjuder ridsafari med Limpopo Horse Safaris för erfarna ryttare i mindre grupper i Mashatu Game Reserve i Botswana.

Mashatu Game Reserve ligger i Tuli Block, i sydöstra hörnet av Botswana – en ganska okänt område som erbjuder en av de mest spännande möjligheterna att se vilt i Afrika. Området är särskilt känd för sina stora hjordar av elefanter som för närvarande uppskattas till över 1200 stycken. Längs tillflödena till Limpopo River växer enorma träd som ger skugga för eland, impala, gnu, kudu, vattenbock, giraff och zebra. Den stora mängden impalaantiloper innebär att det finns många lejon,  leoparder och geparder samt vildhundar i området.  I detta område finns också över 350 fågelarter.

Det finns fyra varianter på safari:

1. “Tuli Trail” med sju övernattningar i tält med riktig säng på olika camps och två nätter under bar himmel.

2. “Two Mashatus” –  7 nätter där man återkommer till samma permanenta tältcamp varje natt.

3.  “African Explorer” – 7 nätter Botswana och Sydafrika kombinerat.

4. “Limpopo Lodge Ride” – 7 nätter med mer bekväm övernattning i finare lodger, dvs hyddor eller stugor.

Mer info om respektive safari kommer snart under flikarna! Se även mitt blogginlägg om när jag var med på Tuli Trail safarin.

Hästarna är välskolade och utrustningen fin och väl underhållen. Efter en veckas safari har hästarna ledigt och tränas sen i dressyr och hoppning innan de är med på nästa safari. Ridningen på safarin sker mestadels i skritt och galopp och ryttaren måste snabbt kunna ge hästen korrekta hjälper för att följa guidens instruktioner om man kommer för nära de vilda djuren. Terrängen kan vara tuff med brant lutning. Viss hoppning över naturliga terränghinder för de som vill.

För att ta sig till Mashatu flyger man till Johannesburg och därefter är det transfer med bil 5-6 timmar rätt norrut.  Vill du passa på att se mer av Sydafrika innan eller efter ridsafarin ger jag gärna förslag en vidare resa till exempelvis fantastiska Kapstaden. Johannesburg med sin spännande historia är också väl värt ett besök i en dag eller två!

Leave a comment