Limpopo Lodge Ride

Limpopo Lodge Ride är för dig som vill uppleva Tuli Trail men inte är så sugen på att tälta.  Denna bekvämare variant av ridsafari tar dig mellan sex olika lodger och mer permanenta läger och ger dig samtidigt möjlighet att utforska de olika aspekterna av Mashatu Game Reserve. Lodgerna kan alterneras, men vanligtvis inkluderar safarin boende i fyra lodger (med pool), ett bekvämt “farmhouse” och det semi-permanenta tältlägret på Two Mashatus.

  • Denna safari kan bokas från februari tom december
  • Fasta datum, kan även ordnas för privata grupper
  • 7 nätter/6 dagars ridning
  • Max 8 ryttare/grupp + två guider
  • 4-7 timmars ridning/dag
  • Närmaste flygplats: Johannesburg

Hästar och utrustning

De mycket välskolade hästarna har noga valts ut från olika raser. Dessa bush-kloka hästar inkluderar Boerperd, Shire- fullblod korsningar, Appaloosas och frieserkorsningar som varierar i storlek från 150-175cm i mankhöjd. Du rider i välskötta,bekväma engelska sadlar eller westernsadel, samtliga utrustade med sadelväskor med plats för vattenflaskor och kamera. Limpopo Horse Safaris är mycket stolta över att erbjuda smidiga, lydiga hästar som gör din safari till en njutbar upplevelse.

Ridningen

Ridningen varierar från informativa promenader genom bushen och i flodbäddar (med eller utan vatten) med många korta och långa galopper. Du kommer också sannolikt att hoppa små diken och stockar som vältas av elefanter (för de som vill). Du kan tillbringa upp till sex eller sju timmar om dagen i sadeln, med paus för en snack och toalettbesök (bakom en buske!).

Ridningen sker i ett område med vilda djur vilket gör att dessa safaris passar erfarna och något äventyrliga ryttare. Om något skulle hända måste varje ryttare snabbt kunna följa instruktioner från guiden och vara så säker i sadeln att man snabbt kan ta sig ur den potentiellt farliga situationen.

Boende och måltider

Two Mashatus Camp är ett semi-permanent tältläger. Det finns fem bekväma och rymliga tält, var och en på sin egen upphöjda plattform i teak, med badrum, mulltoa och varmt rinnande vatten. Det hundra år gamla Mashatuträdet ger skugga till de gemensamma umgängesytorna. Matplatsen och loungen är öppna, runda hus byggt i traditionell Botswanastil med tak av lalapalm. Loungen har bekväma soffor och vid poolen finns hängmattor och ett trädäck för avkoppling mellan aktiviteterna.

På Naledi Bush Lodge sover gästerna i stugor som var och en har eget badrum. En pool och en bekväm lounge finns tillgängliga för att koppla av under eftermiddagsvärmen. Lodgen ligger nära en ås som ger fantastisk utsikt över reservatet.

Kanda Farm är en familjeägd gård i centrala Mashatu Game Reserve. Denna gård är mer “basic”  än Naledi Bush Lodge men har ett spektakulärt läge och utsikt över Majalefloden. Gäststugora är rymliga med egna badrum och det finns en gemensam matplats med halmtak område du kan äta och samtidigt njuta av utsikten över floden.

Privatägda Rock Camp ligger i vackra marker omgivna av stora bergväggar som gett lägret dess namn. Det finns en huvudlodge med en bekväm lounge och de fyra gäststugorna är snyggt fördelade för att ge varje rum sin egen utsikt över den vackra trädgårdaren. Du kommer garanterat att stöta på aporna som ofta besöker trädgårdarna någon gång under din vistelse på Rock Camp!

Senthata Lodge har utsikt över Limpopofloden. Boendet här är i halmtäckta stugor med eget badrum. Det finns en pool och en mysigt dekorerad bar – perfekt för avkoppling efter en lång dag i sadeln!

Limpopo House är en elegant lodge i kolonialstil med den typiska verandan runt hela huset. Rummen är utrustade med eget badrum och takfläktar. I trädgården finns en trevlig grillplats med utsikt över floden och en swimming pool.

Väder

Under Maj till Augusti är dagarna klara och soliga, morgnar och kvällar kan vara kyliga. Från oktober och framåt är det  generellt något varmare och temperaturen nå upp till 30 grader på dagen. December-februari är de månaderna med mest regn.

Datum och priser 

Pris: 3300 Euro/person inklusive guider, boende, all mat och dryck samt tvätt av kläder under veckan. Transfer t.o.r Johannesburg i minibuss tillkommer med 350 Euro. Flyg bokas separat av varje resenär, Country Roads hjälper gärna till med detta. Vid ankomst till flygplatsen efter 8 på morgonen eller om avfärd behövs före 19 på kvällen tillkommer 100 Euro för “specialtransfer”.

Priserna offereras endast i euro eller pund till samtliga resenärer över världen och full betalning ska vara gjord senast en månad innan startdatum.

Dricks till guider och teamet som bygger tält, städar, lagar mat och sköter hästarna tillkommer.

Avbokningsregler:

25% av priset debiteras vid avbokning mindre än 60 dagar före startdatum.

50% av priset debiteras vid avbokning mindre än 30 dagar före startdatum.

100% av priset debiteras vid avbokning mindre än 7 dagar före startdatum.

100% av priset debiteras vid avbokning mindre än 24 timmar före safarins start eller vid “no show”.

Leave a comment