African Explorer

The African Explorer Safari är en fantastisk ridsemester som kombinerar ridning i två länder under åtta dagar. De första fyra nätter tillbringas på Camp Davidson, Horizon Horse Safaris fasta tältläger i Waterberg, Sydafrika. På den femte dagen går en transfer med bil till Limpopo Horse Safaris i Botswana för att utforska the Tuli Block i Mashatu.

På den här safarin erbjuds du chansen att kombinera spännande ridning bland vilda djur med att upptäcka delar av Sydafrikas historia. Inte bara kommer du att se den afrikanska bushen och dess magnifika djur i två olika länder, men du kommer också att kunna lära sig om den rika historien i Waterberg, Sydafrika och the Tuli Block i Botswana.

  • Kan bokas Februari till November
  • Fasta datum, kan även ordnas för privata grupper
  • Max 8 personer/grupp
  • 7 nätter/8 dagars ridning
  • 4-7 timmar ridning per dag
  • Närmaste flygplats: Johannesburg

Hästar och utrustning

De mycket välskolade hästarna har noga valts ut från olika raser. Dessa bush-kloka hästar inkluderar Boerperd, Shire- fullblod korsningar, Appaloosas och frieserkorsningar som varierar i storlek från 150-175cm i mankhöjd. Du rider i välskötta,bekväma engelska sadlar eller westernsadel, samtliga utrustade med sadelväskor med plats för vattenflaskor och kamera. Horizon Horseback Safaris och Limpopo Horse Safaris är mycket stolta över att erbjuda smidiga, lydiga hästar som gör din safari till en njutbar upplevelse. Under denna safari rider du alltså två olika hästar, en under tiden i Sydafrika och en annan i Botswana.

Ridningen

Ridningen varierar från informativa promenader genom bushen och i flodbäddar (med eller utan vatten) med många korta och långa galopper. Du kommer också sannolikt att hoppa små diken och stockar som vältas av elefanter (för de som vill). Du kan tillbringa upp till sex eller sju timmar om dagen i sadeln, med paus för en snack och toalettbesök (bakom en buske!).

Ridningen sker i områden med vilda djur vilket gör att dessa safaris passar erfarna och något äventyrliga ryttare. Om något skulle hända måste varje ryttare snabbt kunna följa instruktioner från guiden och vara så säker i sadeln att man snabbt kan ta sig ur den potentiellt farliga situationen.

Boende och måltider

Camp Davidson

I slutet av 19-talet bosatte sig Ted Davidson i Waterberg Sydafrika, han var en handelsresande ung  man med oxe och vagn som gjorde affärer på de avlägsna boskapsrancherna i detta nyblivna boskapsskötselområde. Detta kringresande liv i Waterberg innebar ett liv vid lägerelden och Horizon har fångat denna tidiga lägeratmosfär genom att skapa Camp Davidson där ditt afrikanska äventyr börjar. Varje canvastält ser ut som det skulle ha gjort i Teds dagar och är utrustat med säng, lakan, täcken och  klassiska föremål som var nödvändiga för resenären i dessa dagar. Varje tält har också ett eget badrum med kanna, handfat och “bucket shower”.

Two Mashatus Camp

Två Mashatus Camp är ett semi-permanent tältläger i Mashatu Game Reserve i the Tuli Block i sydöstra Botswana. Det finns fem bekväma och rymliga tält, var och en på sin egen upphöjda plattform i teak, med eget badrum med mulltoa och rinnande vatten. Två traditionellt byggda Lala Palm-hyddor fungerar som matsal och lounge. Vid lägret finns också en pool med trädäck att koppla av vid.

De vällagade måltiderna varierar från varma engelska frukostar till en pick-nick lunch ute med hästen till trerättersmiddag under stjärnorna. Öl, vin och alkoholfria drycker serveras till lunch och middag. Till “sundownern” finns såklart även den klassiska safaridrinken Gin & Tonic att få!

Väder

Under maj till augusti är dagarna klara och soliga, morgnar och kvällar kan vara kyliga. Från oktober och framåt är det  generellt något varmare och temperaturen nå upp till 30 grader på dagen. December-februari är de månaderna med mest regn.

Datum och priser

African Explorer-safarin kan bokas från början av februari till mitten av november. Den erbjuds 15 gånger/år och börjar på olika veckodagar olika veckor. Veckorna fylls upp under året, maila ebba@countryroads.se med önskemål och för att få tillgänglighet.

Pris: 2800 Euro/person inklusive guider, boende, all mat och dryck samt tvätt av kläder under veckan. Transfer t.o.r Johannesburg i minibuss tillkommer med 350 Euro. Flyg bokas separat av varje resenär, Country Roads hjälper gärna till med detta. Vid ankomst till flygplatsen efter 8 på morgonen eller om avfärd behövs före 19 på kvällen tillkommer 100 Euro för “specialtransfer”.

Priserna offereras endast i euro eller pund till samtliga resenärer över världen och full betalning ska vara gjord senast en månad innan startdatum.

Dricks till guider och teamet som bygger tält, städar, lagar mat och sköter hästarna tillkommer.

Avbokningsregler:

25% av priset debiteras vid avbokning mindre än 60 dagar före startdatum.

50% av priset debiteras vid avbokning mindre än 30 dagar före startdatum.

100% av priset debiteras vid avbokning mindre än 7 dagar före startdatum.

100% av priset debiteras vid avbokning mindre än 24 timmar före safarins start eller vid “no show”.

Leave a comment