Two Mashatus

Likosm alla safaris med Limpopo Horse Safaris är detta ett unikt äventyr på hästryggen där du du rider genom Mashatu Game Reserve, känd för sin stora elefantpopulation och som också är hem för ett stort antal andra däggdjur, fåglar och reptiler. Med denna safari rider du ut varje dag för att utforska  området och djuren och återvänder till baslägret varje natt.
  • Kan bokas Februari, Mars och November (andra datum kan eventuellt ordnas vid intresse)
  • Fasta datum, kan även ordnas för privata grupper
  • Max 8 personer/grupp + två guider
  • 7 nätter/7 dagars ridning
  • 3-6 timmars ridning/dag
  • Maxvikt för ryttare: 90 kg
  • Närmaste flygplats: Johannesburg

Hästar och utrustning

De mycket välskolade hästarna har noga valts ut från olika raser. Dessa bush-kloka hästar inkluderar Boerperd, Shire- fullblod korsningar, Appaloosas och frieserkorsningar som varierar i storlek från 150-175cm i mankhöjd. Du rider i välskötta,bekväma engelska sadlar eller westernsadel. Limpopo Horse Safaris är mycket stolta över att erbjuda smidiga, lydiga hästar som gör din safari till en njutbar upplevelse.

Ridningen

Ridningen varierar från informativa promenader genom bushen och i flodbäddar (med eller utan vatten) med många korta och långa galopper. Du kommer också sannolikt att hoppa små diken och stockar som vältas av elefanter (för de som vill). Du kan tillbringa upp till sju timmar om dagen i sadeln, med pauser för en snack och toalettbesök (bakom en buske!).

Ridningen sker i ett område med vilda djur vilket gör att dessa safaris passar erfarna och något äventyrliga ryttare. Om något skulle hända måste varje ryttare snabbt kunna följa instruktioner från guiden och vara så säker i sadeln att man snabbt kan ta sig ur den potentiellt farliga situationen.

Boende och måltider

Två Mashatus Camp är ett semi-permanent tältläger. Det finns fem bekväma och rymliga tält, vart och ett på sin egen upphöjda plattform i teak i skuggan av ett träd, med eget badrum med mulltoa samt rinnande vatten. Två traditionellt byggda Lala Palm-hyddor fungerar som matsal och lounge. Vid lägret finns också en pool med trädäck att koppla av vid. Detta läger är inte inhägnat vilket ger möjlighet att se djuren direkt från lägerplatsen!

Den vällagade maten lagas av  Limpopo Horse Safaris kunniga kockar. Måltiderna är varierade och består av en lagas frukost, en lättare lunch och en trerätters middag. Öl, vin och alkoholfria drycker serveras till maten. Till “sundownern” finns såklart en GT att få för de som vill!

Väder

Under Maj till Augusti är dagarna klara och soliga, morgnar och kvällar kan vara kyliga. Från oktober och framåt är det  generellt något varmare och temperaturen nå upp till 30 grader på dagen. December-februari är de månaderna med mest regn.

Datum och priser

Two Mashatus- safarin kan bokas i februari, mars och November och börjar alltid på en söndag. Veckorna fylls upp under året, maila ebba@countryroads.se med önskemål och för tillgänglighet.

Pris: 2800 Euro/person inklusive guider, boende, all mat och dryck samt tvätt av kläder under veckan. Transfer t.o.r Johannesburg i minibuss tillkommer med 350 Euro. Flyg bokas separat av varje resenär, Country Roads hjälper gärna till med detta. Vid ankomst till flygplatsen efter 8 på morgonen eller om avfärd behövs före 19 på kvällen tillkommer 100 Euro för “specialtransfer”.

Priserna offereras endast i euro eller pund till samtliga resenärer över världen och full betalning ska vara gjord senast en månad innan startdatum.

Dricks till guider och teamet som bygger tält, städar, lagar mat och sköter hästarna tillkommer.

Avbokningsregler:

25% av priset debiteras vid avbokning mindre än 60 dagar före startdatum.

50% av priset debiteras vid avbokning mindre än 30 dagar före startdatum.

100% av priset debiteras vid avbokning mindre än 7 dagar före startdatum.

100% av priset debiteras vid avbokning mindre än 24 timmar före safarins start eller vid “no show”.

Leave a comment